Beste ouders,

Momenteel is in de medezeggenschapsraad (MR) van onze school plaats voor een nieuw lid van de oudergeleding. De MR is op zoek naar een gemotiveerde ouder die zich beschikbaar wil stellen voor deze vacature.

T.w. Rita Jonkeren verlaat de MR wegens vertrek van haar kinderen naar een andere school.

Wat is een MR?

Iedere school heeft een medezeggenschapsraad. De MR praat mee over allerlei onderwerpen die met onze school en het onderwijs te maken hebben. Samen verbeteren we de kwaliteit van het onderwijs, de voorzieningen in het gebouw en de arbeidsomstandigheden. De leden van de MR worden voor een periode van drie  jaar gekozen uit de ouders en uit de teamgeleding.

MR de kleine Johannes

Bij ons op school bestaat de MR uit drie ouders en drie personeelsleden. Binnen de oudergeleding van de MR is plaats beschikbaar.

Welke bevoegdheden heeft een MR?

De MR heeft een belangrijke rol binnen de organisatie. Bij veel beslissingen die het bestuur of de directie moeten nemen zijn ze verplicht eerst de ouders en het personeel te raadplegen. Dat moet gebeuren via de MR, zo is geregeld in de Wet Medezeggenschap op Scholen (WMS).

Er zijn verschillende soorten beslissingen:

  • die waarover de MR eerst advies moet geven;
  • die waarvoor instemming van de MR vereist is;
  • die waarover de schoolleiding alleen de MR hoeft te informeren.
  • Wat levert zitting in de MR je op?

    Zitting nemen in de medezeggenschapsraad is vrijwillig. Je doet kennis op over de achtergrond van de school van jouw kind(eren) en de schoolorganisatie. Je doet ervaring op met het bedenken van beleid inclusief de hobbels die opdoemen wanneer dat wordt uitgevoerd; of je past jouw elders verworven kennis op dit terrein toe. Je bent dus actief betrokken bij keuzes die gemaakt worden omtrent de actuele situatie en toekomstige beleidsvoornemens. 

    MR-leden hebben recht op scholing, wat zowel over de regels en praktijk van medezeggenschap kan gaan als over onderhandelingen, vergadertechnieken en strategie. Zo kan je ook persoonlijk profijt hebben van extra training en vaardigheden.

    Wat vragen wij van je?

  • Interesse in schoolbeleid en schoolregels;
  • Affiniteit met vergaderen en het voorbereiden van vergaderingen (lezen van stukken);
  • Aanwezigheid bij de MR-vergaderingen (ongeveer 1x per 6 weken);
  • Een kritische én open houding.
  • Lijkt het je wat om de MR te komen versterken?

    Stuurt u dan uiterlijk 11 juni 2021 per mail een korte tekst (ca 10 regels) naar mr@vsdekleinejohannes.nl met een motivatie. 

    Bij aanmelding van meerdere kandidaten volgt er een verkiezing. Ouders kunnen dan hun stem uitbrengen. Deze verkiezing wordt actief in de nieuwsbrief van 18 juni aangekondigd met een sluitingstermijn van twee weken. Voor de zomervakantie kan dan de uitslag hiervan bekend gemaakt worden.

    Wil je eerst met iemand uit onze MR praten? Neem dan contact op Bertine van Zadelhoff- van der Haar of Monique Bomert uit de oudergeleding van de MR.

    Bertine is moeder van Sietske klas 4 en Jolijn klas 6

    Monique is moeder van Duende uit klas 2; telefoon: 06-48117523


    Met vriendelijke groeten,

    MR VS de Kleine Johannes