Beste ouders en leerkrachten, 

De volgende onderwerpen zijn gepasseerd op tijdens de MR vergadering van 7 december j.l.: 

Terugkoppeling MR training

Een aantal MR leden hebben een online training genoten en de bevindingen uit deze training zijn tijdens de MR vergadering gedeeld. 
Zo houden wij als MR de grote lijnen in de gaten.
We kijken mee en bevragen de directeur op zaken als de begroting en het schoolplan. 
Op sommige onderwerpen heeft de ouder geleding advies of instemmingsrecht en op andere onderdelen heeft de personeelsgeleding advies of instemmingsrecht. Ten alle tijden dient de MR samen op te trekken om de school van dienst te kunnen zijn, ook als op bepaalde onderwerpen de meningen uit een lopen. Dan is het de kunst om er samen uit te komen. G
elukkig bestaan er statuten en een huishoudelijk regelement dat zorgt voor duidelijkheid omtrent welke processen en vraagstukken bij de MR thuishoren en welke niet. De training heeft eraan bijgedragen dat er nog beter meegekeken kan worden naar de processen in en rondom ons onderwijs. 

Corona de genomen maatregelen. 

Er is gesproken over de genomen maatregelen in onze school naar aanleiding van de voorlaatste persconferentie. Geen mondkapjes in de gangen voor de leerlingen maar het goed regelen van de verkeersstromen en gescheiden pauzes. Nu waren de gespreide pauzes al een feit en het regelen van de verkeersstromen bleek een eenvoudige ingreep. De sfeer in de school is wat oplettender geworden. Zeker als er een of meerdere kinderen in een klas thuis zitten door corona. 

Het schooljaarplan  

Het onderwerp schooljaarplan is besproken door de MR leden, de directeur wordt nog op dit onderwerp bevraagd tijdens een volgende vergadering. 

Klas 5 

Er is medegedeeld dat er gezocht wordt naar een oplossing voor klas 5 vanwege uitval van de juf.   

De overlegvergadering 

De overlegvergadering kon helaas niets plaatsvinden vanwege ziekte.  
De agenda punten voor dit overleg worden waar nodig doorgeschoven naar de volgende overlegvergadering. 

Mochten er vragen zijn of wil je een keer deelnemen aan het open gedeelte van de MR vergadering. Lees de nieuwsbrief voor de agenda en weet ons te vinden via: mr@vsdekleinejohannes.nl 

Voor nu wensen wij jullie een fijne kerstvakantie en een goed nieuwjaar! 

Namens alle leden van de MR 

Wietske Brandsma (notulist)